Klíma márkák

Ingyenes klíma házhozszállítás az egész országban!
Panasonic inverteres klíma akció
Toshiba Avant inverteres klíma akció

Klíma méretező

Segítünk, méretezésben, választásban, helyes klíma méret kiválasztásában!

Önnek csupán annyit kell tudnia, hány négyzetméteres az az alapterület, amit klimatizálni akar. Ez alapján ki tudja válsztani, hogy milyen teljesítményű, azaz hány kw-os klímára van szüksége megközelítőleg. A kW érétkekhez tartozó, alapterület nagyság alapján Ön is egyszerűen ki tudja választani milyen teljesítményű klímára van Önnek szüksége. Ez a táblázat nem minősül ökölszabálynak, normál hőterhelésű és belmagasságú (2,7m) helyiségekre érvényes. Természetesen ez a táblázat nem helyettesíti, a klíma helyszíni felmérését szakember által.

 

Klíma méretezésnél, klíma teljesítmény választásnál, kw választásnál sok más mellett, az alábbi szempontokat is figyelembe kell venni:

Ha szempont az energiatakarékosság, akkor mindenképpen inverteres klímát válasszunk. Az inverteres klíma, akár 40%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy nomrál On/Off klímaberendezés. Noha az inverteres klíma drágább egy picit, pár szezon alatt megtérülhet az árkülönbözet, a villanyszámlában. Ha kíváncsi az inverteres klíma előnyeire, olvassa el cikkünket!

Ha szempont a klíma választásnál a csendesség, akkor is az inverteres klíma a jó választás. Az inverteres klíma szupercsendes, a prémium kategóriás modelleknek, működése közben szinte fülelnünk kell, hogy halljuk egyáltalán a klímát.

Ha lakásunknak nagy a hőterhelése, nagy üvegfelületek vannak, amiken keresztül tűz be a nap, sok elektromos hőtermelő fogyasztó van, rossz a hőszigetelés, akkor a megfelelő klíma teljesítmény méretezésnél az alapterülethez képest nagyobb teljesítményű klímát kell választanunk.

Ha fő szempont a klíma design, akkor érdemes prémium kategóriás klímáink közül választani. Itt találja azokat a klímákat, amik vagy műszaki, vagy formatervezési szempontból különlegesek. Ha Ön nem egy átlagos klímát keres, hanem valami mást.

Ha szempont hogy a klíma ne fújjon ránk hideget, akkor a beltéri egységet nagyon körültekintően kell elhelyezni. Vagy egy Mitsubishi klímát választani, mely távirányítóról tudja vezérelni, hogy fel/le és jobbra/balra fújja ki a levegőt. Tehát a fotelben ülve, tud minden beállítást elvégezni klímáján anélkül, hogy önnek a légáram módosításhoz fel kéne állnia. A Mitsubishi klíma ennél is többet tud távirányítóról vezérelni, a kifújt levegőt el is tudja osztani két irányba. Tehát légkezelésben a Mitsubishi klíma hihetetlenül kényelmes szolgáltatásokat nyújt.

Kapcsolat

Hétfőtől-péntekig: 8-18h-ig
Telefon: 70 615-3643
Email:
Nagyobb térképre váltás
A kosarad jelenleg üres. Kosár értéke: 0 Ft