Klíma márkák

Ingyenes klíma házhozszállítás az egész országban!
Panasonic inverteres klíma akció
Toshiba Avant inverteres klíma akció

Klíma fogalomtár

Automata újraindítás funkció
Áramszünet esetén a berendezés automatikusan újraindul.

Fix fordulatszámú kompresszor - másnéven ON/OFF berendezések
A hőfok szabályozása a kompresszor ki- és bekapcsolásával történik, ezáltal nem energiatakarékos a klíma működése.

Hőszivattyús berendezés/hűtő-fűtő klímaberendezés
A klíma az átmeneti és téli időszakban fűtésre is alkalmas, ezáltal gazdaságosan kiválthatja az egyéb fűtési megoldásokat, bizonyos hőmérséklethatárig.

Hűtőközeg pl.: R410a, R407c
A hűtőközeg szállítja az elvont hőt a beltéti egység és a kültéri egység között, szigetelt nagytisztaságú rézvezetékben. Hiánya a hűtőteljesítmény csökkenéséhez és megszűnéséhez, az áramfogyasztás megnövekedéséhez és később a kompresszor tönkremeneteléhez vezet. Ezért fontos az évenkénti rendszeresklíma karbantartása és a klímafertőtlenítése.

Inverter
A leggazdaságosabb AAA+ energiaosztályú inverteres klímák kompresszorai ilyen vezérlésűek. A kompresszor folyamatos fordulatszámszabályozásra képes, ezáltal a hagyományos ki- és bekapcsolgatás helyett, fordulatszámukkal folyamatosan követik a hőmérsékletváltozást. A helyiség levegőjének hőmérsékletét, közel állandó szinten tartja.

Split klíma
Jelentése osztott klíma. Kültéri és beltéri egységből áll. Az ablaklímákkal ellentétben a zajos kompresszor a kültéri egységben helyezkedik el. Így a berendezés hangja a hűtendő helyiségbe nem hallatszik be. Pl.: split klíma 2,1kW, split klíma 2,6kW, split klíma 3,5kW

Multi split klíma
Egy kültéri egységhez, akár 4 beltéri egység is csatlakoztatható. Helyet és esztétikumot nyerünk a homlokzaton. Létezik inverteres és ON/OFF kivitelben is.

Klímaszerelés
Garanciát klímára a gyártók pl. Midea, LG, Aircool, Mitsubishi, Samsung csak akkor vállalnak, ha a klímaszerelést szakember végzi el és minimum évente egyszer igazolt klímakarbantartás van elvégezve a készüléken. A klímaszerelést csak zöldkártyával rendelkező klímaszerelő szakember által lehet elvégezve, a megfelelő tecnológiai szabályokat betartva. Klíma szerelés csak megfelelő szerszámok és szaktudás birtokában végezhető felelősen.

Klíma előszerelés – klíma előcsövezés
Klíma előszerelés vagy másnéven klíma előcsövezés szerkezetkész vagy vakolás előtt álló lakásoknál nyújt esztétikus megoldást a falba bevésett klímavezetékek által. Minden a klíma működéséhez szükséges vezeték a klíma előszerelés által elhelyezhető falsíkon belül, ezáltal az utólagos klímaszerléskor elkerülheten kábelcsatona szükségtelen.

Klíma karbantartás
Klíma karbantartás a gyártói garancia megtartása mellett, a készülék élletartamának meghosszabbítása miatt szükséges. Klímakarbantartás elvégzésekor a kültéri és beltéri egység tisztítása mellett, a szükséges hűtőközeg pótlásra és a készülék működési paramétereinek ellenőrzése is szükséges. Klíma karbantartás elvégzése után, nő a klíma hűtőteljesítménye és csökken a villanyszámla is.

Klíma fertőtlenítés
Klímafertőtlenítés a klíma karbantartás munkafázisai mellett a beltéri egység hőcserélőjének és csepptálcájának, valamint a kondenzvíz vezetéknek baktériumőlő kezelését is tartalmazza. A beltéri egységben hűtéskor víz keletkezik, melyben a klíma kikapcsolásakor a meleg hatására gombamód szaporodnak a baktériumok. Majd ismételt bekapcsoláskor a klíma ezeket a baktériumokat a levegővel együtt a lakótérbe juttatja, számtalan megbetegedést okozva ezzel. Klíma karbantartás és a klíma fertőtlenítés elvégzése után, a klíma újra baktériummentesé válik és áporodott szagot valamint baktériumot sem fog árasztani magából.  

Kapcsolat

Hétfőtől-péntekig: 8-18h-ig
Telefon: 70 615-3643
Email:
Nagyobb térképre váltás
A kosarad jelenleg üres. Kosár értéke: 0 Ft